Kinderuitvaart baby/foetus

Het verlies van je kindje is niet te bevatten…

Het ergste wat je als ouders kunt overkomen is het verlies van je kindje. Niet alleen voor jullie als ouders maar ook voor andere kinderen in het gezin, grootouders, familie en vrienden.
Afscheid nemen van je kindje is een onderdeel van het verwerken van dit immense verlies. Er zijn veel manieren om een persoonlijke en liefdevolle invulling te geven aan dit afscheid.

Fender Uitvaart geeft altijd gratis en vrijblijvend advies, neem gerust contact met ons op.

Kinderuitvaart baby/foetus

ZWANGERSCHAP TOT 24 WEKEN

Wanneer je kindje ter wereld komt na een zwangerschap korter dan 24 weken, mogen jullie zelf weten hoe jullie afscheid willen nemen van jullie kindje. Een uitvaart en aangifte bij de burgerlijke stand is wettelijk niet verplicht, maar dit mag wel.
Hoe lang een zwangerschap ook heeft geduurd, jullie kunnen altijd kiezen voor een afscheid zoals je dat zelf wilt.

ZWANGERSCHAP NÁ 24 WEKEN

Als je kindje levenloos wordt geboren ná 24 weken zwangerschap, wordt er gesproken van een doodgeboren kindje. De wettelijke regels zijn dan ook van toepassing. Dit betekent onder andere dat een uitvaart, zoals begraven of cremeren verplicht is.

Bel  ons gerust voor vrijblijvend advies.

Kinderuitvaart baby/foetus

“Hieraan valt niets te begrijpen
geen antwoord op het waarom
een kindje dat zo welkom was
en toch niet blijven kon….”

Afscheid nemen

Thuis

Vaak is het fijn om je kindje thuis te hebben. Je kunt er dan voor kiezen om je kindje in het eigen wiegje op te baren met koelelementen of met onze speciale babykoeling.  Wij zullen jullie daarbij helpen en adviseren.

Wateropbaring

Voor kindjes onder de 24 weken gebruikt men ook steeds vaker wateropbaring. Je kindje wordt na de geboorte in koud water gelegd.
Deze wateropbaring heeft een aantal belangrijke voordelen:

♥ Er treedt geen vervorming van op, wat bij een ‘normale’ opbaring wel zo is

♥ De baby neemt de natuurlijke foetushouding aan

♥ De huid wordt lichter dan bij een ‘normale’ opbaring, waarbij je kindje donker zal verkleuren

♥ Je kindje ziet er prachtig en natuurlijk uit, waardoor het makkelijker is om ook familie en vrienden te laten kijken

♥ Je kunt je kindje altijd aanraken zonder dat het tere huidje zal beschadigen

De methode is makkelijk toe te passen en goedkoop, een plastic bakje en koud water is voldoende

Wij hebben bakjes voor de wateropbaring op voorraad en kunnen jullie hierbij helpen en adviseren.

Uitvaartcentrum

Mocht het op een of andere manier niet prettig zijn om je kindje thuis te hebben dan is het ook mogelijk om voor een uitvaartcentrum of ons eigen afscheidshuis te kiezen. Wij kijken samen naar wat het beste bij jullie past.

Verzekering

Iedere verzekering heeft andere voorwaarden en dat geldt ook voor uitvaartverzekeringen. Zo zijn er helaas uitvaartverzekeringen die een uitvaart voor een overleden baby niet vergoeden. Maar ook die dit wél doen en dan dekken ze ook vaak de kosten wanneer je baby overlijdt na minder dan 24 weken zwangerschapsduur.
Meestal staat op een uitvaartpolis welke uitvaartondernemer in geval van overlijden gebeld moet worden. Dit is géén verplichting, maar vaak een manier oom jullie te koppelen aan een uitvaartondernemer met een overeenkomst met de verzekeraar.
Bij bijna alle verzekeringen wordt het volledig verzekerde bedrag ook uitgekeerd als men kiest voor een onafhankelijk uitvaartondernemer, zoals Fender Uitvaart.
De keuze voor een zelfstandige uitvaartonderneming is vaak persoonlijker omdat we meer tijd en aandacht hebben en kan zelf een stuk goedkoper zijn.

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact op.